Grilla hel fisk

Än är det väder för att grilla ute. Eller ja, enligt mig så kan man grilla året om så klart, men de flesta föredrar solsken och bra väder.

Fisk är gott att grilla och här kommer ett gott recept på hel grillad fisk.

Hel fisk på grillen

Du behöver

  • 4 hela foreller
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g lagrad ost, riven
  • salt

Gör så här
Koka färskpotatis i saltat vatten.
Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och grid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper i genom värme. Fyll fiskarna rikligt.
Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken

10 sep 2019