I väntan på bra fiskeväder

God fortsättning på er alla fiskevänner! Hoppas att julen varit bra och att tomten hittade hem även till er. Här har julmaten äntligen slutat kittla mig i halsen, och det börjar så sakteliga gå mot mer normala matvanor. Även om det fanns gott om fisk på vårt julbord, så kan man ju bara äta julmat i några dagar innan det börjar ta emot. Nu sitter man här och har det gott, och medan man längtar ut på vattnet så gäller det att ha något annat att syssla med för att fördriva tiden lite. Nu i mellandagarna har jag till exempel testat att spela på svenska casinon. Jag har väl inte blivit rik som ett troll, men kul har det varit. Jag har också gått igenom hela min fiskelåda och lagt undan det jag inte använt på länge. Innan man vet ordet av är det ju vår, och dags att åka ut och fiska igen, och då vill man ju ha ordning. 

Hemmagjord vitlökssill

  • 2 paket 5-minuters inläggningssill (eller egenfiskad sill som du lagt in själv) 
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1.5 msk senap
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda detta med majonnäsen, creme fraiche, senap och gräslök. Smaka av med lite salt och peppar. Skölj fisken ordentligt och skär den sedan i bitar. Lägg i fisken i röran och rör runt. Häll upp i burkar som kan förslutas och ställ i kylen i 1 dygn innan servering. Denna håller sig fint i kylen ett tag och kan med fördel serveras till nyår.

27 dec 2018