Fiskecenter

Få ordning på båten

Är du en av alla de sportfiskare som äger en båt? Grattis! Att fiska från båt blir så mycket roligare även om det finns en stor tjusning att stå på land och kasta. Nu när våren börjar närma sig så är det dags att börja göra iordning båten för säsongen. Här får du lite tips för att komma igång.

Tips för dig med båt

Om du har en träbåt så innebär det en hel del jobb. Båten ska skrapas och tätas, tjäras och lackas och det är något man får göra med täta mellanrum. Lite då och då måste man dessutom slipa ner alltihop och göra om det från grunden. Så mitt första tips är att skaffa en plasteka! När du har en eka i plast bör du kolla följande innan sjösättning:

  • Titta efter sprickor som kan innebära läckage. Laga med glasfiber vid behov. 
  • Se över motorn så den är i OK skick. En utombordare kan du lämna in för service och en lite större båt kan behöva en översyn av en elektriker i Laholm samt en mekaniker så att allt är i toppskick. 
  • Sätt i båten!

Med en plastbåt är det inte så svårt och det man egentligen behöver fundera på är om åror finns med, att det finns bensin så det räcker och att ta med en låda att lägga fångsten i. Själv har jag dessutom en liten elmotor med mig så man kan glida extremt sakta över stimmen, och ett ekolod. Men det är ju valfritt såklart. 

5 Mar 2022