Fiskecenter

Fiska lax

Något som är mycket populärt att göra, det är att fiska lax. Det finns idag många ställen där det är just fokus på laxfiske. Mörrumsån är till exempel en perfekt plats att fiska på.  Det finns olika sätt att fiska lax på, inklusive flugfiske, spinnfiske och trolling. En lax kan bli uppemot 150 cm och väga över 40 kilo. Hanarna blir störst. Du som vill göra det enkelt för dig, du kan så klart köpa färsk vildfångad lax för att tillaga en god målltid. Kombinera det gärna med äkta svensk kalix löjrom.

Laxen har sedan urminnes tider varit populärt för flugfiskare, spinnfiskare och trollingfiskare. I traditionsrika laxälvar är fisket både dyrt och eftertraktat hos såväl svenska som utländska fiskare. Laxens värde som sportfisk är oerhört stort.

Fiska i Mörrumsån

Ett härligt ställe att fiska på är just Mörrumsån. Det är känt bland  sportfiskare i hela Europa, eftersom det vilda beståndet av lax gör fisket i ån unikt. Här har det fiskat sedan urminnes tidern och laxfisket i Mörrumsån beskrivs första gången redan år 1231.

Du kan fiska vid fiskeanläggningen Mörrums Kronolaxfiske som ligger i Blekinge. Här finns det mycket annat trevligt. Som guideverksamhet och fiskekurser så väl som det finns en tillbehörsbutik. Missa inte heller ett besök på Laxens hus med utställning och akvarium, restaurang, boende och konferensmöjligheter. 

Dessutom så bedrivs det även en  omfattande fiskevård vid Mörrums Kronolaxfiske, vilket också bidrar till det stora intresset för ån.

20 Mar 2023